2012. november 20., kedd

Danielle Steel: Tükörkép

A regény főszerelője egy ikerpár: Olvia és Victoria. Egymás tükörképei külsőre, még a legközelebb állók se tudják őket megkülönböztetni.
De mindez csak a látszat, belülről nagyon is különböznek. Olivia szelíd, háziás, míg Victoria kalandvágyó, szeszélyes, makrancos és őt a ház vezetése, a család helyet a politika érdekli.
Victoria belebonyolódik egy méltatlan szerelmi kapcsolatba. Apja, hogy lánya jó hírnevét mentse, férjül adja ügyvédjükhöz, s bár Charles Oliviához vonzódik, belemegy a kialkudott házasságba, abban a reményben, hogy elveszett felesége helyett anyja lesz Victoria a fiának.
Charles nem tudja kiheverni felesége halálát és így bebiztosítja magát, hogy senkit se fog megszeretni és elvesztését se kell még egyszer átélnie.

Sikerül-e a szerelem nélküli házasság? Megszelídül-e Victoria, vagy újabb veszélyes kalandba vág bele? Mi lesz Olivia sorsa? Apja mellett öregszik meg, vagy megtalálja a saját útját?

Ezekre a kérdésekre kapunk választ a könyv lapjain és közben megismerkedünk kicsit  a Szüfrazsett mozgalommal és amerikai szemmel láthatjuk az I. Világháborút.

Ez a regény is kimondottan Danielle Steel-les. Néhol komoly problémákat taglal, de könnyed, gördülékeny stílusban. Emellett szórakoztató, olvasmányos.

Érdemes volt elolvasni.

1 megjegyzés:

Anna Bajnóczi írta...

Sziasztok, benne lennétek egy oldal cserében? Az oldalamon tudtok nekem írni.
http://anegyelem.blogspot.hu/