2012. szeptember 16., vasárnap

Maeve Binchy: Esős és csillagos éjszakák


A regényben négy ismeretlen, a kaliforniai Thomas, angol Dávid, Ír országból Fiona, valamint Elsa Németországból egy görög tavernában találkozik véletlenül.  Mindnyájan menekültek otthonukból valami vagy valaki elől. Egy végzetes baleset látványa összeköti sorsukat, barátság szövődik köztük, és együtt próbálják megoldani gondjaikat.

Thomast félelmek gyötrik, hogy  elveszíti fia szeretetét. Elvált felesége párt talált és hogy fia megtalálja helyét az új családban, teret akar neki adni, így inkább elutazik.
Rájön-e időben, hogy fiának nem tér és távolság kell, hanem a feltétel nélküli apai szeretetre van szüksége?

Dávidot nyomasztja apja elvárásai, hogy kövesse őt az üzleti életben. Időben visszatalál-e a fiú apjához és az apa belátja-e, hogy fiát nem az üzlet , hanem inkább a művészetek érdeklik?

Elsa egy rossz, számára méltatlan kapcsolatot hagy maga-mögött. Le tudja-e zárni a múltat és talál-e magához méltó párt?

Fiona felszámolja munkáját, otthagyja szüleit, hogy közös életet kezdjen fiújával, kiről kiderül , hogy kábítószer-kereskedő és csak kihasználja a lányt. Ráébred-e a lány hogy rossz döntést hozott és visszatér-e szerető családjához.?

Mindezekre a kérdésekre megkapjuk a választ, ha végig olvassuk a könyvet és igaz emberi sorsokat ismerhetünk meg belőle, hús-vér embereket, akik szeretnek és csalódnak, időnként tévednek, hibáznak , de végül ha szenvedések által is, de megtalálják a helyes utat.

A szerző könyve a sikerlista élén áll, nem ok nélkül, valóban olvasmányos, tartalmas regény.

Nincsenek megjegyzések: