2012. augusztus 30., csütörtök

Nicholas Sparks: MenedékKedvenc íróm egy újabb könyvét vettem a kezembe, melyben megint nem kellett csalódni.
Érdekes téma, fordulatos történet, jól megrajzolt karakterek. Mindez szép nyelvezettel, gördülékeny stílusban.

A regény főszereplője egy fiatalasszony, ki menekül a férje brutalitása elől. Menekíti életét, büszkeséget,  a még megmaradt tartását s menedéket egy kisvárosban talál ahol igyekszik  rejtve maradni, s bár dolgozik egy étteremben, zárkózott életet él, senkivel se barátkozik.

Mégis felfigyel rá két ember, Jo a szomszédasszonya, kivel barátnők lesznek és Alex a boltos. Ő özvegyen neveli két gyermekét s fokozatosan kialakul köztük először a barátság, a bizalom, majd a szerelem.  

De a mániákus és agresszív férj se tétlenkedik, nyomoz felesége után, hogy megölelje - mert szereti és megölje - mert gyűlöli, amiért elhagyta.  

Megindul a vesszőfutás s lehet izgulni , hogy ki kerül ki győztesen. Győz-e a szeretet, a szerelem a gyűlölet, a gonoszság ellen? 

Mindeközben aprólékosan megismerhetjük egy bántalmazott feleség szenvedéseit, lelki viharait és egy magára maradt férj-apa odaadó szeretetét, felelősségérzetét gyermekei iránt. 

Mindenkinek ajánlani tudom a könyvet, aki szereti az olvasmányos regényeket, de azért a szórakozásnál többet szeretne kapni, valami maradandó értéket.

Nincsenek megjegyzések: