2012. június 27., szerda

Jennifer Crusie: Száguldás a szerelembe


Nell Dysart bajban van. Lefogyott, mert túlesett egy megmagyarázhatatlan váláson, és mindentől elment az étvágya. Nell alvajáróként kóvályog az életében, míg sógora állást nem szerez neki egy toprongyos nyomozóirodában, amiben sok lehetőség rejlik, de a főnököt nem könnyű irányítani.

Gabe McKenna sorsa sem alakul túl jól. A nyomozóirodája egy zsarolási ügyre fecsérli az idejét, cégtársa úgy dönt, elege van abból, hogy hűtlen házastársakat figyeljen pénzért, és az exneje csak nemrég dobta... újra. Az egyetlen, ami az ő szája íze szerint történik, hogy úgy tűnik, az új titkárnő hatékony, unalmas és engedelmes.

De a látszat néha csal, így Nell és Gabe hamarosan sikkasztás, névjegykártyák, rongálás, kutyalopás, zsarolás, kínai kaja, profihoz nem illő szex és bűnronda irodabútorok miatt perlekednek, ráadásul az is gyorsan kiderül, hogy ez a legkisebb gondjuk. Mert valaki hamarosan embereket gyilkol. Ők pedig lassan szerelembe esnek...

A könyv nagyon szórakoztató, mint Crusie többi könyve is. A női főszereplő Nell egy 42 éves elvált nő, akinek szüksége van egy jó állásra, hogy fedezni tudja a kiadásait. Volt férje cégét remekül irányította, és itt is kezébe veszi a dolgokat. Bár a bemutatkozás nem sikerül szerencsésre, amiről egy kilyukadt szőnyeg e berepedt ablaküveg és egy törött székkarfa tanúskodik, de Gabe szívességből alkalmazza Nellt kisegítő titkárnőnek. Ő pedig beleveti magát a munkába, kideríti, hogy elődje sikkasztott, beszerez egy új kávéfőzőt és elkezdi átalakítani az irodát. Legfőképpen pedig a főnöke ordításait hallgatja. 

Nagyon jók Nell és Gabe párbeszédei, jókat lehet nevetni rajta, aztán ottvan még Riley, a sármos üzlettárs, ő Sue-val, Nell barátnőjével keveredik vitába. Aranyos még a megmentett kutyus is, akit Riley Vattacukorról Marlene-nek keresztel át és aki a keksz szó hallatán hanyatt dobja magát.
Igazi ötcsillagos szórakoztató könyv némi bűnügyi rejtéllyel, kár, hogy tíz évet kellett várni a fordításra.(Angolul 2002-ben jelent meg Fast Women néven)

Kelly Kft., 2012
  • 348 oldal
  • Kötés: karton
  • ISBN: 9789633350362 
10/10 romantikus

Nincsenek megjegyzések: