2011. október 19., szerda

Jennifer Crusie: Álmaimban kísértesz

Andie Miller változást akar: hozzámenni a vőlegényéhez és maga mögött hagyni a múltját, különösen ex-férjét, North Archert. Ám ekkor a férfi kér még tőle egy utolsó szívességet. Egy távoli rokona halálakor North két kis árva gyámja lett, akik már három nevelőnőt elűztek maguk mellől. North-nak különleges emberre van szüksége, és ez nem lehet más, mint Andie.

Amikor Andie találkozik a két gyerekkel, rádöbben, hogy a helyzet aggasztóbb, mint hitte. Carter és Alice megrémítik, a ház düledezik, a házvezetőnő pedig egy rémséges szipirtyó. Ráadásul Andie vőlegényének meggyőződése, hogy ez az egész nevelőnősdi átlátszó kísérlet arra, hogy North visszaszerezze Andie-t és könnyen lehet, hogy igaza is van. Az öreg házban Andie álmait ugyanis kísérteni kezdi North és a múltbéli falrengető szex emléke. És színre lépnek horrorosabb kísértetek is..

Közben felbukkan egy önmagában kétkedő parapszichológus, egy harapós médium, Andie Tarot-kártya vető anyja, egy bosszúszomjas ex-anyós, és természetesen a féltékeny vőlegény… Ráadásul úgy tűnik, North sem éri be holmi álomszexszel.

Andie próbál megszabadulni a sok vendégtől, a kéjsóvár kísértetektől, megmenteni a gyerekeket és saját magát a múlttól. Persze az is lehet, hogy a sorsnak más tervei vannak…

Mindig is egyik kedvencem volt Crusie, mivel szereplői szerethetők, vicces helyzeteket teremt és nem hiányzik könyveiből a szerelmi szál sem.
Sajnos ebben a könyvben volt egy-két dolog, amit hiányoltam.
Az írónő elment a paranormál felé teljesen és ezt a humor és a romantika rovására tette.
A hősnő elég fura szerzet, bár talpraesettnek tűnik, mégis tíz éve menekül saját maga elől. A volt férje pedig tíz éve szereti, mégsem tett annak idején semmit, hogy megtartsa, vagy visszahódítsa. Most bezzeg, hogy színre lépett egy komoly udvarló...
Egyáltalán, hogyan képes valaki szerelmes lenni tíz évig valakibe anélkül, hogy akárcsak látná? Na ez is egy kicsit paranormál.
A könyvben szereplő gyerekek is elég helyesek, kivéve, hogy az egyik mindenért ordít, a másik pedig egy szót sem szól. a lényeg, hogy hősnőnk hamar szívébe zárja mindkettőt.
 Bár a könyv elég érdekes, és olvasmányos,  sajnos nem éri el az előzőek színvonalát.Kelly kiadó, 2011
8/10

romantikus, humoros, paranormális


Nincsenek megjegyzések: