2011. szeptember 1., csütörtök

Nora Roberts - Menyasszonyok sorozat

Vision in WhiteBed of RosesSavor the MomentHappy Ever After
1. Látomás fehérben
2. A boldogság virágai
3. A boldogság édes íze
4. Mindörökkön örökké
Négy gyerekkori jóbarátnő - Mackensie, Emma, Parker és Laurel - esküvőszervező céget alapít Parkerék családi birtokán. Mindannyian beleadják a tehetségüket - Mackenzie kiváló fotós, Emma virágkötő, Laurel tehetséges cukrász és Parker mindezt összefogja. Évről évre boldog menyasszonyok esküvőit szervezik meg, a vállalkozásuk sikeres, de mikor kopogtat be az igaz szerelem az ajtajukon?
Egyenként kísérhetjük végig, hogyan találják meg a hősnőink a boldogságot egy hozzájuk illő kiváló férfi oldalán.
Az első történetben Mackensie életét ismerjük meg közelebbről. A tehetséges esküvői fényképész feladata a szenvedélyek, a röpke pillanatok és az emlékezetes események megörökítése. Művészi fotóin örömtől sugárzó menyasszonyok mosolyognak, büszke szülők könnyeznek, meghatott rokonok ünnepelnek. Hivatása a boldogságról szól, a saját életébe mégsem meri beengedni az érzelmeket. Miért nem bízik másokban és magában? Mi történik, ha találkozik egy olyan férfival, aki megrendíti a világát, és rádöbbenti a saját gyávaságára? Vajon a félelem és a bizalmatlanság győzedelmeskedik, vagy van remény a csodára? Miért játszik
olyan fontos szerepet a történetben egy kék pillangó, és egy
mindent meghatározó gyerekkori pillanat?
A második történetben Emma Grantet ismerhetjük meg. Ő már kislányként is szerelemre és romantikára vágyott, ezért nem csoda, hogy a barátnőivel alapított esküvőszervezői cég virágkötőjeként találta meg a hivatását. Ennél szebb munkát nem is képzelhetett volna el magának. Emma szerelmi élete látszólag irigylésre méltó, mert a férfiak versengenek a kegyeiért, és elbűvölőnek tartják egzotikus szépségét. Mégsem találta még meg az igazit, és arra végképp nem számított, hogy a közvetlen környezetében fog rábukkanni. Jack Cooke szinte családtagnak számít, hiszen ő Parker bátyjának legjobb barátja. A jóképű építész egy idő után kénytelen beismerni, hogy nem csak baráti érzéseket táplál Emma iránt, és a dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor kiderül, hogy Emma sem közömbös iránta. Jack nem az a férfi, aki hajlandó elkötelezni magát egy nő mellett, de Emma életre szóló szerelemről ábrándozik. Milyen jövő vár rájuk? Mi lesz a barátsággal és a szerelemmel?
A harmadik könyv Laurel McBane története. Mindig számíthatott barátai támogatására. Ennek köszönhette, hogy a híres New York-i cukrászképző intézetben tanulhatott tovább, pedig a szülei nem tudták volna kifizetni a drága tandíjat. Most Laurel azzal hálálja meg a segítséget, hogy különleges tortákat és cukrászati remekműveket alkot a Kézfogó ügyfeleinek, így növelve a tökéletes esküvők pompáját. Laurel nem vágyik csillogásra és varázslatra, inkább egy megbízható, erős férfi szeretetét értékelné. Laurel gyerekkora óta titokban szerelmes Parker bátyjába, Delaney Brownba, de a férfi a húgaként kezeli, és gondosan ügyel arra, hogy ne lépje át a barátság határait. Vajon képesek lesznek beismerni, hogy ennél többet éreznek egymás iránt?
Az utolsó részben Parker és Malcolm a főszereplő. A rendmániás szervező és a vagány autószerelő. Látszólag nem illenek össze, de most végre egy olyan férfi udvarol Parkernek, aki nem untatja és nem lehet egyetlen skatulyába sem beletenni.

Kellemes nyári olvasmány, igazi kikapcsolódás tuti happy enddel.
10/10

Nincsenek megjegyzések: