2011. szeptember 20., kedd

Diana Gabaldon: Outlander - Az idegen

Diana Gabaldon: Outlander - Az idegen

Már régebben elkezdtem olvasni ezt a könyvet, de aztán a 200. oldal körül félretettem és belekezdtem valami rövidebbe. Aztán kb. két hete újra  a kezembe került és úgy döntöttem végre elolvasom.
A könyv tényleg nagyon hosszú és az igazán izgalmas részek a 200. oldal után következnek, de érdemes végigolvasni a kb 900 oldalt.
Egyébként ez egy 7 részes sorozat első része, a többi könyv is ugyanilyen hosszúságú.
Maga a történet amolyan időutazós mese1945-ben és 1743-ban játszódik. A hősnőnk, Claire Beauchamp Randall, egy a második világháborút megjárt 27 éves ápolónő, aki éppen második nászútján van  a férjével Frankkel Skóciában. Sok évi távollétet próbálnak áthidalni, miközben Frank a családfája után is kutat.
Ezen a vadregényes tájon Claire egy kőkör közepéből jut át 1743-ba, ahol egy kegyetlen angol katona és a skótok közé kerül.  Az angol, nem más, mint férje ük-ük-ükapja a kegyetlenkedéseiről híres Jonathan Randall. Tőle menekülve ismerkedik meg Jamie Fraserrel, egy fiatal skót lovaggal, akinek ápolónői tapasztalatainak hála, megmenti az életét.
A skótok magukkal viszik a kastélyba ,ahol próbálják eldönteni, hogy vajon kinek kémkedik. Nyilvánvalóan Claire nem mondhatja el az igazat.
Miközben segít meggyógyítani a környékbelieket, egyre közelebb kerül Jamie-hez.

Az írónő nagyon jól jeleníti meg 1743-at, igazi történész szemmel. Nem kapkod el semmit, részletes leírást kapunk a tájról és a szereplőkről is. A könyv tele van szenvedéllyel, erős érzelmekkel és meglepő fordulatokkal is. Claire az elején Frank után vágyódik, de én reméltem, hogy Jamie-vel marad. Frank számomra egy unalmas figura volt, pláne a skót fiúval összehasonlítva.
Tetszett, hogy ízelítőt kaphattunk a klánok életéből, hogy milyen fontos a hűség és a becsület, de a hatalomért bármi megengedett.
A könyvben vannak erotikus jelenetek, bár ezek nem öncélúak, Claire és Jamie szerelmének fejlődését mutatják.
Végül is az egész könyv öszeségében tetszett, mint a stílust a szereplőket és a tartalmat tekintve.

10/10

Könyvmolyképző Kiadó, 2010

  • Arany pöttyös könyvek
  • 912 oldal
történelmi, romantikus, időutazás

1 megjegyzés:

judy írta...

Már nagyon várom a könyv következő részét!:)