2011. augusztus 22., hétfő

Katie Fforde: Tökéletes ajánlat

Fforde, Katie: Tökéletes ajánlat

Sophie Apperlyt, a fiatal angol lányt nyomasztja, hogy túlzottan intellektuális, ám szegény családtagjai lekezelően bánnak vele, és gyakorlati képességeit sem becsülik semmire. Amikor legjobb barátnője, Milly meghívja magához New Yorkba, él a lehetőséggel.
Hamarosan úgy érzi, mintha egy romantikus kalandfilm kellős közepébe csöppent volna, és úgy dönt, minden percét kiélvezi. Ismeretsége Matildával, a dúsgazdag idős hölggyel és annak vonzó, ám kissé arrogáns unokájával, Luke-kal, nem várt események sorát indítja el. A férfi vonzó javaslattal áll elő: segít Sophie-nak, hogy megmentse családját az anyagi csődtől, cserébe viszont apró szívességre kéri. De vajon milyen ellenszolgáltatásra gondol?…

Ez volt az első könyv, amit az írónőtől olvastam és kedvet kaptam a többi magyarul megjelent könyvéhez is (Hív Amszterdam, Száz boldog esküvőm, Szerelmes levél). Igazi kellemes nyári olvasmány. Sophie egy életvidám, szimpatikus lány, akit teljesen elnyom a családja. Az ember hamar megkedveli és végig szurkol neki, hogy boldog legyen. A férfi főhős, Luke egy tipikus arrogáns ügyvéd, aki megcsömörlött a rávadászó üresfejű hölgyektől és bár eleinte gyanakodva fogadja, később megkedveli Sophie-t. Nagyon aranyos még az idős hölgy, Matilda, aki szeretné összeboronálni a fiatalokat. A könyv tartalmaz váratlan fordulatokat, izgulhatunk Sophie-ért, de persze mint minden romantikus könyvnél, itt is heppi end a vége.

Kiadja az Ulpius-Ház Kiadó

10/10


Nincsenek megjegyzések: