2011. február 11., péntek

Lesley Pearse: TaraA regény három generáció nő tagjainak megrendítő sorsát írja le.

Nagymama: Mabel. Apja agresszív, így belemenekül az első szerelembe. Férjét Arthurt szereti, annak ellenére, hogy hamiskártyás.Gyönyörű párt alkotnak, a tehetséges és szép Mabel és jóképű, kellemes modorú férje.
Egy kislányuk születik, Amy.

Arthur bevonul katonának és elesik. Halálát nem tudja Mabel feldolgozni. A fanatikus vallásba menekül, lányát vasszigorral neveli.

Amy fiatalon megismerkedik Billel, a háborús hőssel.
Megszökik vele, összeházasodnak és két gyerekük születik, Anne és Paul. A férfira ártatlanul rávernek egy rablást és börtönbe kerül. Elveszti önbecsülését és megindul a lejtőn. Megvalósulatlan álmait két gyerekén és feleségén veri le.

Egy durva verekedésnél George, a piacos siet a család segítségére. Magához veszi a két gyereket és Amyt. Mivel Bill nyomukra talál, menekülniük kell. Menedéket találnak Mabel-nál a farmon. A lepusztult farmot rendbe hozzák. A gyerekeknek tetszik a vidéki élet, új néven , új életet kezdenek, mikor Pault halálos baleset éri. Gyászol a család , de utána megint kiegyensúlyozott életet élnek.

Anne, Tara néven Londonba kötözik, mert híres divattervező szeretne lenni.
George-nál száll meg, kinek fia Harry az első perctől fogva rabul ejti szívét. A szerelem kölcsönös, de Harry nagyon hasonlít apjára, nagyapjára. Nagy tervei vannak és ezek eléréséhez a bűnőzéstől se riad vissza.

Közben Tara egy butikban helyezkedik el. Joch, a tulaj, hamar felfedezi Tara tehetségét és saját érdekében ki is használja. Közben a maga módján szerelmes is Tarába és mindent megtesz, hogy Harryt, a vetélytársat eltüntesse.

Mabelt a farmon megöli egy titokzatos idegen, majd Harryt elrabolják. A segítségére siető Tara is életveszélybe kerül.

Ki áll az emberrablás mögött?
Valóban meghalt Bill, az agresszív apa, vagy még felbukkan az események során?

Megmenekül-e a szerelmespár és hogyan?

Váratlan fordulatok sokasága vár az olvasóra, mire mindegyik főszereplő sorsa rendeződik.

A regény bepillantást enged az alvilág könyörtelen világába is és megmutatja az egyetlen helyes utat a boldogság felé, a tiszta szerem és a becsületesség győzedelmességét.

Nincsenek megjegyzések: