2011. február 16., szerda

Danielle Steel: Kakukktojás

Az írónő legújabb regénye szórakoztató kikapcsolódás egy megfáradt nap után - habkönnyű olvasmány.

Igazi amerikai történet.

Jó családból, sportos, jóképű fiú és csinos, törékeny lány egyetem elvégzése után összeházasodik. Ők az igazi álompár.

Jim karriert fut be a reklám szakmában, bár önálló gondolata nem sok van. Elvárja családjától az imádatot, hogy örökösen kedvét keressék. Felesége Christine ezt a vágyát teljesíti is.

Első gyereküket várják és természetesnek veszik, hogy csak is fiú lehet.

Nagy csalódás, hogy lány születik és az ő elvárásaik szerint nem is szép. Pufók, nagy baba, ki később is súlyfelesleggel küzd. Így apja céltáblája lesz, elégedetlenségüket lépten-nyomon éreztetik, belé nevelik, hogy csúnya és nem lehet szeretni.

Hét év múlva megszületik Victoria kistestvére Gracie, aki igaz, hogy megint "csak" egy lány, de törékeny szépség. Ő lesz a szülők kedvence. Victoria nem féltékenykedik húgára, sőt hamar átveszi nevelését. Erős lelki kapocs lesz a két testvér között.

Victoria a szeretetlenség elől menekül távoli egyetemre, majd New York-ban egy híres magániskolában lesz sikeres tanár.

Gracie is egyetemre megy, de legfőbb célja egy jó parti kifogása.
Ez sikerül is. Egy gazdag, de ugyanolyan zsarnok fiút talál, mint apja. A szülei értékítélete szerint cselekszik. Ő is csak egy szép, ízléses keret lesz férje életében.

Miután a vőlegény még meg is csalja a menyasszonyát, Victoria szeretné lebeszélni erről a házasságról húgát eredménytelenül.

Ekkor rájön hogy végre a maga életével kell foglalkoznia. Igyekszik lefogyni és megismerkedik collinnal, aki a családjában szintén kakukktojás volt, az örökös második.
Ő elfogadja a lányt olyannak amilyen, sőt e így látja szépnek szeretetreméltónak.

Mindkét lány megpróbál boldog lenni a maga elképzelése szerint.
Victoria egy szerető, elfogadó társ mellett , egyengjogúként. Gracie egy gazdag férj mellett, ahol a pénze sok lesz, de a boldogsága annál kevesebb.

Érdekes stílusban megírt olvasmány ez a regény, mely rávilágít, hogy milyen károkat okozhatnak a szülők , ha nem fogadják el egyformán gyerekeiket és egyiket háttérbe szorítják a másik - számukra kedvezőbb tulajdonságú gyerekük előnyére.

2 megjegyzés:

judy írta...

http://adrikonyvmoly.blogspot.com/2011/02/dij.html

Szia.Egy díj tőlem.:)

VALI NÉNI írta...

OLVASTAM A KÖNYVET,NEKEM TETSZETT.
JÓMAGAM IS ISMEREK ILYEN CSALÁDOT,MINTHA RÓLUK SZÓLNA EZ A KÖNYV!