2010. november 28., vasárnap

Loranys Creighton:Holdfény a város felett


Loranys Creighton:Holdfény a város felettMár régóta el szerettem volna olvasni a könyvet.Egy fiatal,magyar írónő tollából származik és talán az első vámpírregény.

Hol szerettem,hol utáltam a könyvet.

Néhol nagyon izgalmas,lüktető,jól csavarja a szálakat,jók a szereplők,eszméletlen a humor benne.
Egyedi az írónő stílusa.

Néhol viszont túl gyorsan változnak az események,néhol nem értem a szereplők mozgató rugóját,döntését,cselekedeteit.Túl sok a modern kori szleng is,de megszokható.Egy idő után rááll az ember.
Nem írja le az ő általa teremtett világot pontosan.Kicsit sok,hogy van benne vámpír,vérfarkas,varázslónő,halottlátó,de még vérleopárd és vérpatkány is.
Van ahol túl bő lére eresztette a mondanivalóját,van ahol hiányoznak a magyarázatok.
A főszereplőt sem kedveltem különösen ,inkább a barátnője Jessica volt a kedvencem,na meg Sachel a vámpírnagyúr .

Viszont végre egy könyv,ahol nem tökéletesek a szereplők,hibáznak,sírnak,akár megcsalnak vagy be is csapnak,elárulnak embereket.

A megfogalmazása,szóhasználata humoros,választékos az írónőnek.
Remélem még olvashatunk tőle könyvet!
Mert van olyan jó,mint a külföldi vámpíros sztorik,sőt...
Szívesen olvasnám következőnek Sachel a vámpírnagyúr sztoriját,hogyan lett vámpír és hogyan élt,szerelmének történetét is bővebben.
Vagy a vérfarkasok nagyurának és választottjának történetét.

A borítója 10/10-t kap nálam!:)

"Ki ne álmodozott volna már arról, milyen jó lenne, ha valamilyen különleges adottságot birtokolhatna? Nos, Lilian Carro a kiváltságos kevesek egyike. Anyai ágon öröklődő, rendkívül ritka képességeit egy olyan világban próbálja kamatoztatni, melyben hemzsegnek a természetfölötti lények. Egy napon felbukkan nála rendőr barátnője, s arra kéri, segítsen neki felderíteni pár furcsa gyilkosságot. Megjelenik Sachel is, a város legerősebb vámpírura, aki szolgái sorozatos eltűnésének rejtélyéről próbálja meg fellebbenteni a fátylat. A nyomozás során szövevényes kapcsolatokra, különös, évezredekre visszanyúló bosszúra is fény derül"

10/8

1 megjegyzés:

dawn72 írta...

Ez az a könyv, amit sajnálok, hogy megvettem. Ahhoz képest, hogy elsőkötetes 18 éves magyar lány, rohadt drágán adták a könyvét. Laurell K. Hamilton nagy rajongójaként olyan érzésem volt, hogy onnan ollózta a történet nagy részét. Bár a főhősnő boszi és nem halottkeltő, de a vérfarkas szerető és a manipulatív vámpír nagyúr igencsak átvétel. Legyünk kérem eredetiek!