2010. augusztus 11., szerda

Mary Higgins Clark: Míg alszik szép kedvesem

Ismét egy érdekes, fordulatos könyv került az írónőtől a kezembe, amit a cím és a borító alapján nem gondoltam volna.
Ethel Lambston a híres író eltűnik. Nem sokan aggódnak érte, mert sok embernek befűtött már és nem éppen a legkedvesebb nő a világon.
Neeve Madison kezd el kutatni utána, amikor nem jelenik meg a vásárolt ruhákért, az ő neves butikjába. Ethel halála sok embernek jól jön. Éppen leleplező cikket ír a divattervezőkről. De unokaöccse aki tekintélyes summát örököl halála után, vagy éppen volt férje is örülne halálának, mert így megszűnne az őt csődbe juttató asszonytartás.
Végül érdekes helyen előkerül a holttest, elvágott torokkal. Ugyan úgy mint egykor a lány édesanyja. Neeve tovább nyomoz, ezzel magát is veszélybe sodorva. Édesapja a volt rendőrfőnök félti lányát.
A könyv sok szálon fut, de követhető. Néhol volt egy-két furcsaság. Például Neeve nem volt barátnője Ethelnek, mégis elkezdi keresni, utána pedig nyomoz halála ügyében. Néha annyira elővigyázatlan, csoda hogy nem ölik meg. A másik ami még kicsit sok volt az az, hogy édesapja és ő is párra lel a könyv végén. A gyilkos kiléte felől végig nem voltam biztos, csak a bizonyos lebukásnál jöttem rá én is.

10/8

Nincsenek megjegyzések: