2010. július 1., csütörtök

Stephenie Meyer: Breaking Dawn-Hajnalhasadás

„Ha az készül megölni téged, akit szeretsz, nincs választási lehetőséged. Hogy is menekülhetnél el, hogyan is küzdhetnél az életedért, amikor ezzel fájdalmat okoznál ennek a szeretett személynek? Ha nem maradt más, csak az életed, amit neki adhatsz, hogyan is tagadhatnád ezt meg tőle? Ha igazán szereted?”
Nehéz a könyvről beszélni, úgy hogy ne áruljak el titkokat azok előtt akik még nem olvasták. Ez a negyedik,egyben befejező része a könyvnek. Vártam már nagyon, miután angolul egyszer már olvastam. A magyar fordítás néhol nem adja vissza azt amit az angol. Bella továbbra is Edward, a szerelme, és a halhatatlanok sötét, de csábító világa vagy barátját Jacobot és az emberi lét között őrlődik. Rövid időn belül döntenie kell, és nehéz a választás. Végül a sors eldönti a kérdést. Ez a könyv az első rész után talán a legjobb. Van benne harc, szerelem, barátság és még több. Meglepő fordulatokat tartogat, amit még vámpíros könyvben nem olvastam sehol.
Negatívumnak talán a végét említeném, nekem hiányzik belőle több harc és a szereplők életének további előrejelzése. Talán az írónő kicsit nyitva hagyta, hadd gondoljuk tovább. Esetleg tervez majd még későbbiekben folytatást más szálon. A könyv borítója ismét nagyon szép lett. Tetszik a párhuzam a címek és a történések között.
Alkonyat-Új Hold-Napfogyatkozás-Hajnalhasadás
Alkonyat: Amikor megismerik Edwardot a Holdját
Új Hold: Elveszíti Edwardot, majd újra vissza kapja
Napfogyatkozás: Elveszíti legjobb barátját Jacobot, a Napot az életében
Hajnalhasadás: A végső döntés
A könyv tele van érzelmekkel, csak az olvassa aki bírja és nem a vért várja a könyvtől. Az írónő hihetetlenül jól érzékelteti az érzelmeket. Remélem várhatunk tőle még könyveket, akár más témájút is.

Ettől a résztől csak az olvassa tovább aki olvasta a könyvet!!

legjobban tetszett részek számomra:
-Amikor Bella és Edwárd a szigetre ér és végül egymáséi lesznek
-Bella szülése
-Bella átváltozása és mikor rádöbben az adottságaira
-Renesmevel való első találkozása

10/10

1 megjegyzés:

judy írta...

Szívesen megbeszélném a könyvet olyanokkal akik már olvasták.:)