2010. július 27., kedd

Kathy Lette: Hogyan tegyük tönkre a férjünket?

A könyv címe és a rózsaszín borító elrettentő. Viszont a történet és a humor remek benne.
Lucy 18 éve férjnél van. A férje kap egy új munkát a ködös Anglia után Ausztráliában.
Természetesen Lucy csomagol és a két gyerekkel utána költözik.
Mígnem kiderül hogy a férj csak le szeretne lépni,méghozzá Lucy barátnőjével a gazdag,gyönyörű,egyedülálló Reneével. Lucy próbálja minden erejével vissza szerezni a férjet és közben jó anya lenni és nem lecsúszni. Viszont mindenféle kalamajkába keveredik.
Már eleve a könyv humorosan kezdődik. :) Tele van eszméletlen szövegekkel. Néhol könnyesre nevettem magam, férjem meg furcsán nézett rám mi a bajom. Viszont maga a történet nagyon is valós lehetne. Együtt éreztem a feleséggel, legszívesebben kikapartam volna Reneé szemét én is.
Hihetetlen hogy mennyi mindent megtesz az ember hogy fenntartsa a családját. Szerencsére Lucy nincs egyedül, talál Susie személyében egy segítő kezű barátnőt is. És a gyermeke úszóedzőjében pedig egy segítő férfit, aki segít a villanykörte és a kocsikerék cserélésben is. A végén Lucy önbecsülése is helyre jön, igazi, jó anyuka lesz. És rájön férje igazi jellemére is. Na meg a volt barátnője cselszövéseire is. De ennél többet nem árulok el a leendő olvasóknak. Már a beszólások miatt is érdemes elolvasni a könyvet. Az biztos hogy megveszem a könyv második részét is. Kicsit Vavyan Fable humorához hasonlítanám az írónő humorát.

"A jó házasság olyan, mint az orgazmus: a legtöbbet csak színlelik."

Lucy olyan régen van férjnél, hogy a házassági anyakönyvi kivonatát még hieroglifákkal írták. Amikor tizennyolc év után a férje lelép, Lucy pánikba esik. Ki fogja kicserélni a gyertyát a kocsiban, ki tolja arrébb a mázsás szekrényt, mit jelent az, hogy „enter”? Tizenéves lánya, Tally anyját hibáztatja a romba dőlt házasságért. Az önbecsülés hiánya örökletes: az ember a gyerekeitől szerzi. Lehet, hogy a kamaszkorú gyermek Isten büntetése a szexért? Mit tegyünk, ha szerelmesek leszünk, és mit tegyünk, ha dobnak, ejtenek, lapátra tesznek, de legfőképpen, hogyan zsigereljük ki a férjünket, ha mégis kéznél marad. "

Nálam 10/9

Nincsenek megjegyzések: