2010. július 25., vasárnap

Carole Matthews: A csokoládéimádók klubja

Egy könnyed, nagyon csajos könyv. Négy csokifüggő és imádó nőről szól . Lucy barátjával Marcussal nem bír dűlőre jutni. Mindig megcsalja, de Lucy mindig visszafogadja. Nadia egy négyéves kisfiú anyukája. A csőd szélén állnak, férje számítógépes kaszinókba költi el minden pénzük. Chantal és férje, Ted közt a szex nem működik.
Autumunhoz, aki drogos gyerekeken segít, egy nap öccse költözik be, akiről kiderül hogy szintén drogos és egy csomó bonyodalmat hoz az életébe. Ami közös bennük az a csoki iránti szeretet,a gondok és hogy barátnők. Mindig a Csokoládé Mennyország nevű helyen találkoznak. Rengeteg mennyiségű csokit elfogyasztanak minden minőségben. Számos kalamajkába kerülnek, de mindig kimásznak belőle. Lucy megtalálja az igaz szerelmet?
Nadia megmenti a férjét a játékszenvedélyétől? Chantal rendbe szedi házasságát? Autumn tud segíteni öccsén is?
Szex, rablás, féltékenység, szenvedés, erőszak, segítség, jó barátok és rengeteg csoki...
Tetszett a könyv. Néha jókat nevettem, néha legszívesebben velük tömtem volna a csokit a Csoki Mennyországban. Igazi jó barátnők. Szívesen elfogadnék én is egy ilyen jó kis baráti kört. Lucy folytonos ballépései, csetlés-botlásai. Ő a legszerethetőbb a négy szereplő közül. Nadia a sarkára áll és segíteni próbál férjének, nem menekül el a nehéz feladat elől. Chantal imádja férjét, de valami mégsem működik.Vannak kilengései, de mégis próbálja házasságát rendbe szedni. Autumn egy csöndes lány, aki csak a munkájának él. Végül párra is lel.
'Lucy szerint a csoki jó fejfájásra,meggyötört lélekre,összetört szívre,és az élet egyéb apró bosszúságaira.Egy falat töltött vagy fekete csoda,és máris ízesebb a világ."
Egyet értek Lucyval. A csoki mindenre jó,kivéve a fogyókúrára.:)

10/9

Nincsenek megjegyzések: