2010. június 19., szombat

Mary Higgins Clark: Halálos tánc

A könyv az elején több szálon fut. Bemutatja Darcy Scott-ot a főszereplőt, barátnőit, Erint és Nonát, egy régi gyilkosság áldozatát és gyilkosát, valamint Doug-ot és feleségét Susant. Aztán szép lassan egymásba fonódnak a szálak. Az elején kapkodtam a fejem ki kivel van, majd minden a helyére került. Erint az ékszerkészítőt elkapja egy sorozatgyilkos és megöli. Darcy kérte meg barátnőjét, hogy válaszoljon társkereső hirdetésekre egy show műsorhoz.
Ezért bűntudat gyötri és elkezdi keresni a gyilkost.Csak azt nem tudja,hogy a gyilkos őt szemelte ki következő áldozatául.
A gyilkos szemszögéből, Charlie-ból is bemutatja a történteket, bepillantást nyerhetünk a lelkivilágába és hogy miért kezdte el a gyilkolást.
Olvastam az írónő más könyvét is. Azokhoz képest ez a könyve nekem kevésbé tetszett. Sok felesleges dolog is volt a műben, felesleges szereplőkkel. Viszont néha egy-egy dolgot részletesebben is kifejthetett volna. Ez a negatívum. A pozitívum pedig az hogy végig izgalomba tartja az olvasót a gyilkos kilétét illetően. Nem is jöttem rá a végégig szinte.
10/7

Nincsenek megjegyzések: