2010. június 10., csütörtök

Gerald Durrell: A legszebb kutyatörténetek

Félve kezdtem el olvasni a történeteket.
Tudni kell rólam hogy imádom az állatokat, legfőképpen a kutyusokat. A félelem oka pedig az volt, hogy féltem valami szomorút fogok olvasni. Egyszerűen nem bírom az állatos szomorú történeteket. Több napig megviselnek. Végül csak egy rész szólt egy kutyus haláláról. Végig inkább vidám, kutyát bemutató történetek voltak. Szóval ajánlom bátran a gyengébb idegzetűeknek is. Sokat nevettem egy-egy kutya jellemrajzán.:)
Mégis a kedvenc történetem egy Colliról szólt, aki megmentette a gazdája életét. Egyszóval minden állatot kedvelőnek ajánlom,aki meg nem szereti őket, végképp ajánlom hogy lássa milyenek.
"A kutyák, akikkel megosztható a létezés, különös és csodálatos lények, s nem lehet teljes az élet kutya nélkül, ám ez csak akkor igaz, ha nem kezdjük isteníteni őket. Megvan a magukhoz való eszük és bölcsességük. (...) Úgy vélem, ez a könyv ékesen bizonyítja, milyen hihetetlenül sokoldalú és elbűvölő állatok a kutyák. Olvassák és élvezzék e néhány történetet, a legkiválóbbakat azok közül, amelyeket kutyákról valaha is írtak."

10/9

Nincsenek megjegyzések: