2010. június 10., csütörtök

Alex Kava:Dermesztő rémület

A könyv Maggie O'Dellt mutatja be,az FBI ügynököt. Maggiet egy barátnője arra kéri keresse meg eltűnt betegét. Így a megtervezett kertészkedésnek lőttek. Beleegyezik,mert a nő eltűnésének helye közel van az öccse lakhelyéhez akit nem ismer. Úgy gondolja össze köti a kettőt. De sikerül egy hatalmas bűnténybe bele nyúlnia. A környéken egy őrült garázdálkodik, aki az áldozatai beteg testrészeit eltávolítja és egy kőfejtőbe, hordókba gyömöszöli őket.
A könyv fordulatos volt. Eszembe sem jutott volna, hogy ki a gyilkos. A szereplő nincs túl misztifikálva mint a legtöbb bűnügyi regényben. Nem a nagyon csinos, erős, de butácska nő, mint szokás. Nincs benne szerelmi szál, ami szintén felüdülést kiváltó meglepetés. A sorozatgyilkos szemszögéből is látjuk néha a történteket. Tudjuk a kiváltó okát és sokszor a hangulatát, gondolatait is. Viszont nincs tele trancsírozós, undorító részekkel.Annyit elárulok hogy a nőt a sorozatgyilkos tartja fogva és Maggie is fogságba kerül. Vajon sikerül elmenekülniük vagy lesz aki megmenti őket?
Érdemes elolvasni mindenképpen ezt a műfajt kedvelőknek. Jobban tetszett ez a rész az írótól mint az első tőle olvasott könyv. További könyveit is fogom keresni.

10/8

Nincsenek megjegyzések: