2010. március 5., péntek

Dan Brown: Az elveszett jelkép


Amikor kiderült, hogy még eddig nem (tényleg nem!!) olvastam semmit Dan Brown-tól az egyik barátnőm azonnal hozta legújabb könyvét, hogy feltétlenül el kell olvasnom mert Dan Brown remek regényeket ír. A legfrissebb pedig Az elveszett jelkép.

Azt meg kell hagyni, hogy Brown vitán felül tudja, hogy kell bestsellert írni. Remekül adagolja a feszültséget, izgalmat, kérdéseket, fordulatokat, rejtélyeket. Nem véletlenül sikeresek a könyvei, nem hiába filmesítették meg több regényét is.

Ráadásul nagyon praktikus méretű fejezetekre oszlik a történet így bármikor, bárhol lehet olvasni a könyvet, nem kell mondat közben abbahagyni hisz arra mindig van idő, hogy az ember befejezzen egy-egy szakaszt. (Még a gyerekeim is ki tudták várni ha az "anya, anya" kiabálásukra úgy reagáltam, hogy "jövök, csak befejezem ezt a részt".)

Az elveszett jelkép egész lazán indul. Robert Langdon professzort megkéri egy régi barátja, hogy azonnali hatállyal repüljön Washingtonba és tartson egy előadást mert valakit helyettesíteni kell. A legutolsó pillanatban fény derül arra, hogy bizony nem lesz előadást, ellenben a barátja eltűnik, a CIA megjelenik, telefonál egy ismeretlen és mind Roberttől akarnak információkat az Elveszett Szóval kapcsolatban. A történetben felbukkannak a szabadkőművesek és ehhez hasonló társaságok, elméletek egy új világról, ezoteria, neotika. Egyik fordulat követi a másikat mig a végén a legutolsó csavart megfejtvén kiderül az egyszerű igazság.

Nekem nagyon tetszett mert érdekelnek pont azok a témák amiket Dan Brown boncolgat a regényben. Roppant érdekesek voltak a festmény, szobor, épületleírásai, fejtegetései. Izgalmas volt ahogy egyszerre jelent meg a könyvben a legmodernebb technika, a legújabb vívmányok és a múlt, az alkimisták, régi idők pompás gondolkodói.

Mivel fogékony vagyok az elvont gondolkodásra, tetszenek az új és újabb elméletek, elképzelések a világról, rólunk emberekről ezért rettentő jó volt olvasni ezeket a ki nem mondott gondolataim.

Ezek után én fogom keresni a Dan Brown könyveket!

A könyv vastagsága, a 733 oldal sem kell, hogy bárkit is elriasszon mert olvastatja magát a regény.


10/8

2 megjegyzés:

judy írta...

Szia.Feltétlen ajánlom a többi könyvét is elolvasására.:)

judy írta...

Ma megyek én is a könyvvért.Kíváncsi leszek milyen.:)