2010. március 24., szerda

Christopher Paolini:Brisingr


Christopher Paolini:Brisingr

Egy tetralógia harmadik része ez a könyv.Az első két rész az Elsőszülött és az Eragon.
Eragonról szól,hogyan lesz egy egyszerű fiúból Sárkánylovas ,amint egy nagy tojást talál és kikel belőle Saphira a sárkány.
A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban.
Eragon vele kerül szembe és különböző nemzeteket próbál megvédeni Galbatorix gonosz hatalmától és összekovácsolni minden fajt(tündérek,emberek,törpök).
Az Égő Mezőkön, ahol Murtaghgal a legjobb barátjával és Tövissel, sárkányával is meg kellett küzdenie, Saphirával együtt kis híján odavesztek.
A harmadik részben Eragon megígérte unokatestvérének, Rorannak, hogy segít kiszabadítani Katrinát a szerelmét.Szorítja az idő, rengeteg feladat vár még rá.Még annyi mindent kell megtanulnia a mágiából, meg kell győznie a törpéket, hogy álljanak Nasuada királynő és a vardenek mellé, el kell látogatnia Ellesmérába a tündékhez,meg kell tudnia a szüleiről minél többet...
Vajon sikerül neki minden?Minden fajt megfelelően szolgál?Legyőzi ellenségeit?

Egyre több és több részletet tudunk meg ebben a könyvben a múltról,a sárkányokról és a lovasaikról.Több a harc is benne.
Eragon próbál mindenkinek megfelelni,unokatestvérének,a tündéknek,a vardeneknek és a törpöknek is.ami nem kis feladat.
Nehéz döntéseket hoz ebben a részben.
A harcot is vállalja egykori barátja és Galbatorix ellen, még úgy is hogy nem biztos magában.
Viszont Saphirával egyre szorosabb a kötelékük.

Ajánlom minden fantasyt és mesét kedvelő embernek a könyvet.
Külön is elolvashatóak a könyvek,de a teljes élvezetet csak a három könyv egymás után olvasása jelenti.
Az író rettentően fiatal,ennek ellenére nagyon szépen kidolgozta ezt a világot.Figyel minden részletre.Néha talán el is veszik bennük.

Egyetlen egy negatívumot tudnék mondani.Most még egy évet kell várnom a végére.:)
10/8

2 megjegyzés:

könyves írta...

Most olvastam egy könyvet, amit egy magyar lány, Angel Barta írt a párizsi élményeiről. A címe: Titkos szerelmi affér Párizsban. Nagyon izgalmas, letehetetlen. Tele álmokkal, sztárokkal, titkokkal, divattal,drámával és mély érzelmekkel. Már várom a folytatást!

Edit írta...

Tudja valaki, hogy mi van ezzel a fiúval? Hol van a negyedik könyv? Így sajnos nagyon hiányos, bár élvezettel olvastam. Talán abbahagyta, megúnta, felnőtt????