2010. február 24., szerda

Isabel Wolff: Behaving Badly

Nyelvgyakorlás céljából vettem le a polcról és ahogy ez idegen nyelvű könyvek esetében lenni szokott, bele kellett jönnöm az olvasásába.
Eleinte lassabban haladtam és úgy éreztem minden szót ki kellene szótáraznom, megnéznem, végül azonban átbillentem a kezdeti nehézségeken és peregtek a lapok.
Főhősnőnk Miranda Sweet, egy kedves, aranyos, szeretnivaló teremtés aki pár hete bontotta fel eljegyzését színész vőlegényével mert az csúfúl cserbenhagyta egy romantikus estén.
Miranda egyébként állatorvosként dolgozott, majd pályát módosított és lett 'Animal Behavorist' amit úgy tudnék most hirtelen meghatározni, hogy állat-pszichológus. Gazdáknak add tanácsokat arra vonatkozóan hogyan korrigálják kis kedvenceik viselkedésbeli problémáit, mert ahogy ő is vallja, nincsen problémás állat, az állatok csak azt teszik amiket ösztöneik diktálnak, a baj velünk, emberekkel van.
Egy ilyen tanácsadás során találkozik múltja egy sötét epizódjára emlékeztető ex-barátjával. És ez a találkozás súlyos emlékeket hoz felszínre amik mellett Miranda nem tud elmenni. Barátnője, Daisy tanácsára - aki esküvőszervezésekkel foglalkozik és ebből kifolyólag természetesen saját kapcsolatát nem bírja csak dülőre hozni - foglalkozni kezd a tizenhat éve történt súlyos esettel és elkezdi keresni a történet károsultját, David White-ot. A találkozásból kibontakozik egy szép szerelem, viszont mikor az igazságra fény derül David faképnél hagyja a lányt. Mirandának pedig végleg szembe kell néznie tettének következményeivel.
Aranyos, könnyed kis regény, ajánlom romantikusoknak, állatszeretőknek. Azt azonban nem tudom magyarul megjelent-e?
8/10

1 megjegyzés:

Káin írta...

Tisztelt Blogíró!

Elnézést a zavarásunkért és hogy spameljük magunkat, de szeretnénk minél több körben elterjedni.

Tudjuk ez egy erőszakos formája a terjedésnek, de mivel félünk, hogy írásaink elvesznek a semmibe arra gondoltunk egy commentben népszerűsítjük kis blogunkat, reméljük ezzel nem bántunk meg!

http://mortemaeternus.blogspot.com/

egy olyan oldal, ahol a film, könyv, versajánlók mellett, saját versek, álmok és gondolatok is jelen vannak.

Jelenleg 5 szerkesztő ír különböző témában, jó részt átszövi az okkult hangulat és miszticizmus , de minden más témára is nyitott, mint például street art, képregények és még sorolhatnám! A szerkesztők magukról kifigurázó képregénnyel is kedveskednek az olvasóknak :).

Reméljük felkeltettük érdeklődésedet és olvasni fogsz minket! Bátran kommentelj nekünk, hiszen várjuk a visszajelzést!

Ha zavartunk elnézést kérünk és a spamelés miatt is!

Kellemes blogolást és olvasást továbbra is!