2009. december 13., vasárnap

Nora Roberts: Bűbájosok

A mágia létezik. Hogyan is vitathatná bárki létezését, ha látott már szivárványt és vadvirágokat, hallotta a szél dalát és a csillagok csendjét? Mindenki, aki volt már szerelmes életében, átélt mágikus pillanatokat. Egyszerű és mégis egyedülállóan tüneményes pillanatok ezek, melyek nélkül üres színeteken lenne a világ.
Élnek azonban olyan emberek közöttünk, akiknek ennél több adatott. Kiválasztottak ők, ősi tudás és képességek örökösei. Mikor a világ még ifjú korát élte, és a mágia ugyanolyan hétköznapi dolgoknak számított, mint egy esőcsepp, az erdők mélyének tisztásain halhatatlan tündérek járták táncukat. Előfordult, hogy a tündérek halandó emberekkel háltak. Előfordul még ma is...
Két történet is van a könyvben. Két unokatestvér szerelem kereséséről szól. Morgana az első történet szereplője, aki boszorkány. Összehozza a sors egy Nash nevű férfivel, aki teljesen szkeptikus a mágia és egyéb természetfölötti dolog iránt.. Mindkét fél, fél bevallani magának hogy szereti a másikat. Végül persze győz a szerelem a makacsság, félelem felett.
A második történet Sebastianról szól és egy magánnyomozó nőről, Melről. Mel szintén nem hisz a természetfölötti dolgokban, de barátnője kisfiának elrablása után engedi hogy Sebastian segítsen neki a felkutatásában. Természetesen egymásba szeretnek a nyomozás során, amit nehezen vallanak be maguknak is. A könyv tele van szerelemmel, izzó hangulatokkal, néhol mágia szövi át. A mostanában olvasott könyvek és a Nora Robert könyvek között is a legjobbnak találtam.
Érdekes, izgalmas, tele szenvedéllyel. Mindenkinek ajánlom, aki kicsit is érdeklődik a mágia iránt.

10/9

4 megjegyzés:

Ildina írta...

Ez a könyv volt ez első melyet Nora Robertstől olvastam.
A folytatása is klassz, melynek a címe Tündérvarázs .

judy írta...

Ildina köszönöm a folytatás címét.Már fel is jegyeztem,hátha legközelebb bent lesz a könyvtárban.:)

Ildina írta...

Szia Judy!

Küldtem e-mailban egy kis meglepit.Remélem tetszeni fog.

judy írta...

Ildina nagyon szépen köszönöm,megkaptam.:)