2009. november 2., hétfő

Nora Roberts: Morrigan keresztje

Összecsapás készülődik a jó és a rossz erői között, több idősíkban kibontakozó háború. Lilith, az alvilág démonja, a vámpírok királynője maga köré gyűjti vazallusait. Morrigan istennő vállalkozik arra, hogy szembeszálljon a sötét erők parancsolójának világok elpusztítására törő terveivel. Vele tart az általa toborzott hattagú csapat, mely különös embereket és lényeket egyesít a magasztos cél érdekében : egy nagy hatalmú varázslót(Hoyt), egy rejtelmes képességekkel megáldott boszorkányt(Glenna), egy tudós hercegnőt(Moira), egy alakját változtató harcost(Larkin), egy démonvadászt(Blair) s végül egy különös figurát, aki nem más, mint egy évszázadokkal korábban lelkét vesztett vámpír(Cian). Hoyt Mac Clonaoith, a varázsló, belekiáltja elkeseredését a viharba, és szembeszáll a gonosszal, mely kiszakította testvérét a családjától. Lilith sok ezer éve uralkodik, s az idők során számtalan embert kerített hatalmába örökkévalóságot ígérő csókjaival. Nincs szándékában megállni, míg uralma alá nem hajtja a jelen világot, s el nem pusztítja a jelenkoron túl létező parány világokat. Hoyt Morrigan istennőtől kapta a hatalmát, az ő segítségével gyűjti össze a kiválasztott harcosokat, akiknek ereje legyőzheti a gonoszt.Ebben a körben, sok száz évvel később, a jövőben tanulja meg, milyen erős lehet szíve és szelleme. A szélesen hömpölygő mese elmossa a határvonalat a valóság és a többi világ között, miközben összecsapnak azoknak a férfiaknak és nőknek a szenvedélyei, akik vállalták a küzdelmet az emberiség sorsáért.A végzet lépésről lépésre sodorja őket Geall földjére, onnan pedig a Némaság völgyébe, ahol szembe kell szállniuk a démonok hadseregével. A világok sorsa rajtuk múlik, miközben kivételes képességeiket, bátorságukat és lelkierejüket vetik latba a gonosz feletti győzelemért. Geall királynője vezeti a csatát, akinek egyben a szívében lakozó új érzelmekkel is meg kell küzdenie- vajon kitart-e mellette az a férfi, akinek megadatott az öröklét, ám az idő fogságában képtelen megbirkózni szerelme halandóságának gondolatával? Eközben az összecsapás küszöbön áll... Ki tér vissza Geall biztonságos földjére, ki vész oda, s mi lesz a hattagú kör sorsa a háború után? Ki kibe lesz szerelmes a hattagú körben?Vajon megmarad-e együtt a három szerelmes pár?

Ezt csak az fogja tudni aki elolvassa a triológiát. Nem szeretnék elárulni lényeges részeket. Aki szereti a fantasy könyveket, feltétlen ajánlom neki.
Vámpírok, boszorkányok, varázslók, vér és könny, halál,de rengeteg szerelem és szenvedély , szeretet is bele van írva a történetbe.
Folyton történik valami, nem unatkozik az ember egy percet sem a könyv olvasása közben. Alig bírtam letenni, a három részt 4 nap alatt olvastam ki.:) Külön-külön is értelmes érthető történetek, de érdemes egymás után olvasni őket.

(10/9)

Nincsenek megjegyzések: