2009. november 9., hétfő

Lisa Jackson: Ébredés

Egy őrült gyilkos kószál Savannah utcáin, aki élve temeti el áldozatait. De ez még nem minden, ugyanis rendre egy másik halott mellé rakja a koporsóba a szerencsétleneket. Látszólag nincs összefüggés az áldozatok között. És a kegyetlen "Sírrabló" nem elégszik meg ennyivel: üzeneteket és versikéket küldözget Pierce Reed nyomozónak. Eközben az erőszakos riporter Nicci Gilette is nyomozásba fog, hogy címlapon írhassa meg a Sírrabló történetét. Nem kell sok idő, a gyilkos felfigyel a nőre: behatol a lakásába, üzeneteket küldözget neki. A nő élete pillanatok alatt felfordul, és Reed védelme alá kerül. Mialatt közöttük szerelem szövődik, az áldozatok száma egyre szaporodik. A gyilkos mindig egy lépéssel a rendőrök előtt jár és nem elégszik meg az öldökléssel, hanem még fel is veszi áldozatainak könyörgését és utolsó küzdelmét. Vajon Nicci biztonságban van? Vagy ő lesz a következő kiszemelt? Mire rájönnek a gyilkos eszmefuttatására, addigra több, Niccihez közel álló ember is áldozatul esik.
Hihetetlenül izgalmas könyv volt, ha kis időm akadt, már rögtön olvastam. Több tippem is volt a gyilkos kilétét illetően, de csak a legvégén jöttem rá, hogy ki volt az. Kegyetlen részletességgel írja le, hogy mit éreztek a szerencsétlen áldozatok, amikor felébredtek a sötét, szűk és levegőtlen koporsóba, ahol alattuk egy-egy bomlásnak indult holttest feküdt. Néha belepillanthatunk a gyilkos gondolataiba, eszmefuttatásaiba is. Aki szereti a krimit, vagy már-már thrillert, annak szívből ajánlom, nem fog csalódni. Az viszont megdöbbentett, hogy az Alexandra könyváruházba romantikusként tartják számon. Kinek lehet romantikus egy sorozatgyilkos őrjöngése?!

10/10

1 megjegyzés:

Andi76 írta...

Meglehetősen disszonáns is a tartalomhoz a rózsaszín borító :o Ahogy olvastam a beszámolód többször is leellenőriztem a betett képet :) Érdekes párosítás!