2009. november 2., hétfő

Anna Godbersen: Luxe girl

A gyönyörű és gazdag lányok kegyetlen játékokat űznek A hamis mosolyú szívtiprók bűnös vágyakkal teltek Hazugságok, titkok, botrányos viszonyok 1899, Manhattan...
Az elbűvölő Elizabeth Holland New York egyik befolyásos és gazdag családjának leánya; bálkirálynő, aki úgy játszhat a férfiszívekkel, ahogy neki tetszik. Ám egy nap rossz hírek érkeznek, a családot anyagi csőd fenyegeti. Liz egy módon mentheti meg a becsületüket, ha hozzámegy Henry Schoonmakerhez, a nőcsábász, részeges, de gazdag fiúhoz. Az esküvő gondolatát mindketten gyűlölik, Elizabeth gyermekkori szerelmével folytat viszonyt, míg Henry a Holland család kisebbik lányát szédíti. Ekkor a városi bulvárlapok kedvelt szereplőjét, Manhattan üdvöskéjét, az álompár női tagját szörnyű baleset éri… Elizabethet sokan irigyelték, de vajon kinek állhatott érdekében végleg elhallgattatni?
A fényűzés világában öt fiatal veszélyes életet él. Az ártatlanság kora számukra korántsem ártatlan.
Elég lassan épül fel a könyv,de később érdekes,fordulatokkal lesz tele.Hűen tükrözi a kor sajátságos,merev szbályati és persze a kitérőket,intrikákat is. Mindenki olyan emberbe szerelmes ami nem a legmegfelelőbb számára.Eliabeth, a főszereplő a gyermekkori barátjába ,a lovászba szerelmes és viszonyt folytat vele.Elizabet kinézett férjjelöltje Henry a barátnőjével Pénelopével folytat viszonyt,majd Eliabeth húgába, Diánába szeret bele. De a végén egy érdekes csavar által minden a helyére kerül.
"A régi barátokból esküdt ellenség válik, és aki érvényesülni akar ebben a kegyetlen világban, annak ismernie kell a szabályt: a származás és a vagyon sokat ér, de a pletyka a légértékállóbb valuta. A fényűzés világában öt fiatal veszélyes életet él. Az ártatlanság kora számukra korántsem ártatlan."Sajnáltam, hogy nem folytatódott a történet tovább.Kíváncsian várom a második részt,amibe talán mindenki megtalálja a szerelmet és a helyét.

10/8

Nincsenek megjegyzések: