2009. október 27., kedd

Joanne Fluke: Pikáns meglepetés és gyilkosság

Tombol a nyár Lake Edenben. Andrea élvezi terhességét, Hannah sütis üzlete továbbra is virágzik. Mindenki a július 4-i ünnepségekre készül. Norman megvásárolja Rhonda Sharf házát, hogy a telken felépítse álmai házát, amit Hannah-val közösen tervezett. A ház tele van régiségekkel, így Hannah és mamája felkerekednek Normannal, hogy kiválogassák a Nagyi Padlása nevű régiségbolt számára az értékesebb darabokat. Most nem Hannah lesz az, aki holttestre bukkan, hanem a drága mama. A szingli lány elhatárolódik a nyomozástól, és mindenki megdöbbenésére épp Mike és Bill, a két rendőr kéri a segítségét. Így hát Hannah és Andrea újra együtt nyomoz. De nem csak ők: Hannah és Norman anyja is a fejébe veszik, hogy kiderítik ki volt Rhonda gyilkosa. Persze a nyomozás most is sürgős, hiszen amíg a terület le van zárva, addig a fogorvos sem tud építkezni újonnan szerzett telkén. Közben Hannah cukrászdájában finomabbnál finomabb sütik látnak napvilágot, Lisa pedig különleges tortácskákat készít a Függetlenség Napjára.
Nagyon tetszett ez a rész is, csakúgy mint a többi. A vége felé már sejtettem, hogy ki a gyilkos, de emiatt nem veszített semmit a történet élvezhetősége. Várakozóan tekintek az 5-6. rész felé, kíváncsi vagyok, Hannah végül melyik lovagot választja? A nyomozó Mike, aki a megtestesült férfiszépség? Vagy a fogorvos Norman, aki nem jóképű ugyan, de csupa kedvesség és humor? Talán nemsokára ez is kiderül.

Nálam csakis 10/10 lehet!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kedves Anheszenamon!
Az interneten bolyongva találtam rá bejegyzésedre, és nagyon megörültem neki:-) Egyszerűen jó kedvre derített, hogy tetszik neked a sorozat, és még azzal is megtisztelsz, hogy nyilvnosan írsz róla véleményt. Gondolom tudod, hogy már az 5. kötet is megjelent és karácsonyra jön a hatodik. (ezt nem reklámnak szánom, csak szeretném, hogyha pont az tudná, aki ilyen lelkesen olvassa). Szóval köszi, hogy jó napot szereztél nekem!
Illia

Anheszenamon írta...

Kedves Illia!

Nagyon örültem a bejegyzésednek. Ha érdekel a többi véleményem is, itt tudsz böngészni:
www.ritaolvas.blogspot.com