2009. október 7., szerda

Joanne Fluke: Egzotikus csók és gyilkosság

Nagy várakozással vetettem bele magam a könyvbe, ugyanis sokan ajánlották és amúgy is régóta a listámon várakozott. Nem is okozott csalódást.
Lake Eden egy kisváros, ahol mindenki ismer mindenkit. Ahol semmi nem maradhat titokban. Engem ez a kis regény Debbie Macomber Cédrusligetére emlékeztet. Itt is, ott is az író a saját szülővárosáról mintázta a helyszínt.
Főszereplőnk, a szingli, de nem magányos Hannah Swensen egy cukrászdát működtet Lake Edenben. Süteményei városszerte népszerűek. Szerencsére a recepteket velünk, olvasókkal is megosztja, egy-egy fejezet végén. Így megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni az Egzotikus csókot, a Pekándiós rágcsát, a Fekete-fehér sütit vagy akár a Csokoládéba mártott meggy desszertet...
De amint a cím is mutatja, nem csak habos-babos süteményekről folyik a terefere, mert bizony hamarosan egy gyilkosság is borzolja a kedélyeket Lake Edenben. Az áldozatra ki más, Hannah talál rá, holtan a teherautójában. Sógorával, a detektív Billel nyomozásba fog, hogy kiderítsék ki lehet a titokzatos gyilkos, aki szinte semmi nyomot nem hagyott maga után. Hannah-nak azonban sokan gyanúsak: a testnevelő tanár, a férfi felesége, a fogorvos, a kaszinó kidobóembere... De sorban kiderül, hogy mindegyiknek biztos alibije van a gyilkosság idejére. De ha nem ők, akkor ki a gyilkos?
Már nálam van a második rész is: Epertorta és gyilkosság. És meg fogom szerezni a többit is. Annak is ajánlom, aki nem szereti a krimit, mert nem kell véres részletektől tartani. Inkább könnyed, kikapcsolós olvasmány.

10/10

Nincsenek megjegyzések: