2009. augusztus 17., hétfő

Lucy Maud Montgomery: Anne válaszúton

Anne egy időre maga mögött hagyja szeretett Prince Edward szigetét a kingsporti Redmond College kedvéért. Itt nemcsak matematikából, görögből és számos egyéb tárgyból vesz leckéket, hanem fontos dolgokat tanul az életről és a szerelemről is.
Anne barátnőjével, Priscillával beköltözik Patty Házába, befogad egy kóbor macskát, ötször megkérik a kezét (a leánykéréseket rendre visszautasítja), és ezalatt egyre azon tűnődik, miért akarja Gilbert Blythe elrontani tökéletes barátságukat azzal, hogy folyton a szerelemről szónokol neki. Hamarosan azonban gyökerestől megváltozik az élete, amikor felbukkan Roy Gardner. Roy jóképű és gazdag, egyszóval pontosan az a férfi, akit Anne megálmodott magának. Amikor azonban eljön a pillanat, hogy kimondja a boldogító igent, a lány arra kényszerül, hogy számot vessen önmagával és érzelmeivel.
Vajon mi vagy ki áll Anne boldogságának útjában? És vajon elmegy-e a lány addig a pontig, ahonnan már nincs visszaút?
Egy szeretnivaló, vidám,régies történet. Már a könyvből készült filmet is nagyon szerettem kisebb koromban. Most rászántam magam az olvasására is és nem bántam meg. Egy nap alatt kiolvastam.:) És a további részeit is el fogom olvasni feltétlenül. Aki egy kis örömre, melegségre vágyik, ajánlani tudom.

10/8

1 megjegyzés:

Rózsa írta...

nagyon szeretném ezt a sorozatot végigolvasni eddig csak filmen láttam azt is már nagyon régen. hozzá tudna valaki segíteni?