2009. július 19., vasárnap

Tom Stone: Volt egyszer egy tavernám

Egyszerűen megtetszett a könyv borítója, illetve kíváncsivá tett a görög ízek és sziget bemutatását ígérő könyv. Sajnos csalódnom kellett.
Tom egy nyárra utazott Görögország egyik szigetére, hogy megírja regényét. A szigeten megismert egy lányt, aki a szigeten nyaralt. Megismerkedtek egymással, szerelmesek lettek, majd összeházasodtak és jöttek a gyerekek. Mindez Görögországban, mert nem tudtak többé elszakadni innen és hazamenni.
A történet fő témája, hogy Tom egy régi ismerősének tavernáját üzemelteti egy nyáron át. Legalábbis a terv ez. Átköltözteti az egész családot, viszi az összes konyhafelszerelését és hozzákezd a munkához. Éjjel nappal az étteremben van, ahova különleges ételei rengeteg vendéget csábítanak. Az üzlet jól megy, de egyszercsak kiderül, hogy régi “barátja” átveri, és a nyereségből csak csekély részt juttat neki.
Sokkal többet vártam a könyvtől. Azt, hogy megszeressem a görög szigeteket, az országot, az ételeiket, megismerjem az életstílusukat, de ez sajnos nem valósult meg. Becsületből végigrágtam magam a könyvön, de többet nem szeretném kézbevenni. A történet nélkülöz minden izgalmat és érdekességet. Sajnos nem tudom ajánlani, még a szimpatikusnak tűnő receptek ellenére sem. Mivel nem lelkesített a könyv, még ezeket sem próbáltam ki.

Értékelésem: 10/5

Nincsenek megjegyzések: