2009. július 25., szombat

Anna Godbersen: Luxe girl

“Képzeld el, hogy Jane Austen a legvadabb Bad Girl...” – így kezdődik a könyv fülszövege és ezzel azt hiszem, mindent el is mondtunk. 1899 őszén játszódik a regény és kb. egy hónapnyi időt ölel fel. Ezidő alatt Jane Austen világába léphetünk újra, de ezúttal ízig-vérig kegyetlen, hamis, bűnös vágyakkal telt fiatalok közé csöppenünk.
Az elbűvölő Elizabeth Holland New York egyik befolyásos és gazdag családjának idősebbik leánya. Eladósorban van, amikor kiderül, hogy meghalt édesapja rengeteg adósságot hagyott a családra. Mrs. Holland elad néhány értékes festményt a családi vagyonból, de a megoldást egyetlen dologban látja. Elizabeth-nek férjhez kell mennie, mégpedig Henry Schoonmaker-hez. Elizabeth viszont a Holland család kocsisába szerelmes, akihez éjszakánként kiszökik és akinek már oda is adta magát.
Henry Schoonmaker éli a korabeli New York-i fiatalok életét. Szereti a lányokat, folyton részeges és dohányzik. Édesapja, amikor elhatározza, hogy politikai pályára lép, jó útra akarja terelni fiát is, hogy kivédje a pletykákat. Azt mondja, ahhoz hogy a fiú örökölje a vagyonát, feleségül kell vennie Elizabeth Holland-ot. A fiú inkább meghalna, minthogy összekösse életét Elizabeth Holland-dal, ám az örökséget nem hagyhatja veszni.
A két fiatal környezetük további szereplői, Diana, Elizabeth húga, Penelope Hayes, Henry szeretője és Elizabeth legjobb barátnője, ill. Lina, Elizabeth komornája, álnok módon, gyűlöletesen, már-már veszélyesen viselkednek egymással.
A regény izgalmas, fordulatos, igazi lányos olvasmány. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus regényeket.

Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések: