2009. június 4., csütörtök

Nicholas Evans: A suttogó

Nem messze New Yorktól, egy havas téli reggelen a tizenhárom éves Grace és barátnője, Judith lovaglás közben a jeges vasúti töltésről egy kamion alá csúszik. Judith és lova szörnyethal, Grace életben marad, de fél lábát elveszíti. Gyönyörű lova, Zarándok csak egy jólelkű állatorvos hősies erőfeszítéseinek köszönheti életét. Lassan mindketten felépülnek, de a lelkük nem gyógyul. Grace magába zárkózik, mert nem tudja elviselni, hogy mindenki vadállattá válik. Grace anyja, Annie - egy népszerű magazin nagy hatalmú és könyörtelen főszerkeszője - nem engedi, hogy a lovat elaltassák, mert érzi, hogy azzal megpecséltelné lánya sorsát. Rábukkan egy könyvre, amely csodás képességekkel megáldott férfiakról "suttogókról" ír, akik a lovak fülébe suttogva a legvadabb állatot is képesek lecsillapítani. Kideríti, hogy a Sziklás-hegység lábánál él egy suttogó, és mivel más megoldást nem lát, férje és lánya minden tiltakozása ellenére elviszi hozzá Grace-t és Zarándokot. Ott, Montanában, a végtelen kék égbolt alatt és a hósipkás hegyek között egy szép szerelem nyomán mindannyiuk élete tragikus fordulóponthoz érkezik.
Egy nagyon megrázó könyv. Tragikus Grace és Zarándok balesete. Viszont gyönyörűen leírja egy állat és ember barátságát, kitartását. A táj leirása kifejező. A jellemeket is élethűen ábrázolja. A könyvben van szerelem, baleset, barátság, küzdés, kitartás. Egyszóval minden ami a jó kikapcsolódáshoz kell. Mindenkinek csak ajánlani tudom a könyvet.
10/8

1 megjegyzés:

Melinda írta...

Pár évvel ezelőtt olvastam el,kár lett volna kihagyni könyv alakban is. Megrázó, felemelő, sírsz, máskor meg mosolyogsz. Tökéletes re sikeredett! Emlékszem, nagyon tetszett, mikor a történet hatása alatt voltam.:)