2009. június 7., vasárnap

Cathy Kelly: Mindig és örökké

Már régóta várakozott a könyv a polcomon, ezért most sorra kerítettem, és ezt nem bántam meg. Tényleg jó volt.
A könyvben négy nő történetét ismerhetjük meg. Három nőét, akik a képeslapra illő Carrickwell-ben élnek és még egy nőt, aki most érkezik ide.
Mel a nap 24 órájában 48 órányi munkát végez el. Napi 8-10 órában dolgozik az irodában egy nagy cégnél, ellátja az otthoni háztartást és a két óvodás gyermekét. Folyton zsonglőrködik az idővel és lelkiismeretfurdalása van, hogy meg kell osztani az idejét a család és a munka között. A gyerekek születése után túl korán ment vissza dolgozni. Végre aztán meghozza a nehéz döntést. Otthagyja a munkáját, így bár szerényebben kell élniük, mindig a családjával lehet...
Daisy, aki a divatszakmában dolgozik, együtt él barátjával abban a tudatban, hogy hamarosan fészket raknak, a barátja azonban egy hirtelen kardvágással keresztülhúzza számításait. Ez Daisy életét először romba dönti, de aztán némi segítséggel erős nőként visszatér az aktív életbe és sikeres, mozgalmas életet él.
Cleo nagy álma, hogy szülei szállodájának vezetésébe besegítsen, ill. később átvegye teljesen, majd leendő párjával itt neveljék fel gyermekeiket. Sajnos családja áthúzza terveit, így Cleo-nak új terveket kell szőnie, új életet kell kezdenie, ami nehezen indul a családja nélkül, de végül kibékülnek.
Carrickwell varázslatos hely, amit Leah is megérez, amikor itt építi fel/rendezi be Felhődomb nevű wellness-központját. Ő kapcsolja össze a másik három nő életét.
Bár vártam a könyvtől némi történést is, ez nem jött össze. Ennek ellenére megismerhettem négy hús-vér nő életét, hétköznapjait, küzdelmeit, problémáit. Nagyon tetszett a könyv, amely a valóságot adja vissza, nem a világtól elrugaszkodva mutatja be a szereplőket.

Értékelésem: 10/9

Nincsenek megjegyzések: