2009. április 1., szerda

Stephenie Meyer:Twilight – Alkonyat

Mersz szeretni? Az életed árán is? Forks fölött mindig felhős az ég. Bella Swan, az érzékeny, zárkózott lány afféle önkéntes száműzetésre ítéli magát, amikor ide költözik apjához. Bella alapjáraton is mágnesként vonzza a bajt, ezúttal azonban nem csak a „mindennapi” csetlések-botlások fenyegetik. Hanem Ő… Ő, akinek aranyszín szeme van, titokzatos, szeszélyes, kiszámíthatatlan, félelmet keltő és biztonságot sugárzó. Ő, akit Edwardnak hívnak, mint valami ódivatú regény hősét. Ő, aki megmenti az életét. Ő, aki mégis a legnagyobb veszélyt jelenti Bella számára,az osztálytársa, a csöppet sem hétköznapi Edward Cullen. Súlyos, sötét titkok veszik körül a fiút, melyeknek árnyéka eléri a lányt is, amikor egymásba szeretnek, az örökösen esőben ázó kisvárosbanAz indián rezervátumban furcsa, félelmetes mesék keringenek. És egy nap a legenda megelevenedik…
Vigyázat elolvasod és megfertőzödsz!Többet akarsz belőle.
Több mint tini horror.Hiányoznak belőle a véres jelenetek,gyilkolások,vér.Helyette Edwárd és Bella egymásra találása,szerelme,elfogadása a fő vonal.Lebilincseli az olvasót.Akár ő is lehetne a főszereplő.Egy csetlő-botló,folyton bajba kerülő kétbalkezes,egyszerű lány és egy gyönyörű,de sötét ,arisztokratikus,lenyügőző,férfias vámpir szerelme.
Hamarosan megjelenik a következő része New Moon cimmel,azután az Eclipse és végül az utolsó része Breaking Down cimmel.
(Elárul már az összes részét olvastam,a negyedik rész a legizgalmasabb….)
10/10 pontot kap tőlem(ilyen még nem volt:))

2 megjegyzés:

dawn72 írta...

A könyv nálam is 10/10. Nemcsak a tizenéves korosztálynak, hanem örökijú idösebbek nek is ajánlott, főleg a romantikusabb fajtából.

Karol/Watson írta...

Én nem látom benne azt a hatalmas vonzerőt:S