2009. április 27., hétfő

Karin Slaughter: Sebek

Heartsdale kis porfészek a semmi határában. Az augusztusi hőségben a görkorcsolyapályánál egy fiatal lány összeszólalkozik a barátjával, mindez lövöldözésbe torkollik – látszólag egyszerű eset, de Jeffrey Tolliver nyomozó ezennel szörnyű bűnténybe keveredik. A boncolásnál kiderül, hogy a lány szexuális zaklatásnak és rituális csonkításnak is ki volt téve, de a család és a barátok eltitkolnak valamit a múltból, ami nyomra vezethetné Tollivert. A hallgatásnak nagy ára van, a szadista újabb áldozatot szed, és a nyomozó szörnyű sejtése beigazolódik; azok, akik a szálakat mozgatják, közelebb vannak, mint hinné…
Karin Slaughter mesterien ért a gyilkos elmék működéséhez. Belelát az emberi lélek legsötétebb zugaiba is, és elemi erővel tárja elénk a legszörnyűbb titkokat. Aki odavan a vérfagyasztó thrillerekért, az okos nyomozókért és a meglepő fordulatokért, az nem csalódik Karin Slaughterben, aki számos bestsellerével világszerte kivívta a nagyközönség szeretetét.
Nos, én ezt a könyvet olvastam most hétvégén, és az ajánlás alapján valami jobbra számítottam. A karakterek kidolgozása egész jó, a nyomozó, a doktornő (aki a rendőr volt felsége) elég szimpatikus figurák, viszont a sötét gazemberek jellemét annyira nem dolgozta ki, róluk alig tudunk meg valamit. Szóval egy kis csalódás volt a könyv, viszont ledöbbentett, hogy a könyvbeli 12-13 éves kölkök hogy beszélnek és milyen életet élnek. Igazából egy pedofil hálózatról van szó, ami egy poros amerikai kisvárosban senkinek sem tűnik fel. A fő szervezőt ráadásul el sem kapják, és persze szokás szerint egy pap is benne van a "buliban", őket úgyis szeretik pedofil gyermekmegrontóknak beállítani. Viszont legalább a könyv felhívja a figyelmet arra, hogy mennyire elharapózott a pedofil bűnözés a mai világban.
Egyszer elolvasható - 10/7

Nincsenek megjegyzések: