2009. március 26., csütörtök

Debbie Macomber: Húsz kívánság

Ez a könyv az Orgona utca sorozat 9. kötete.
Tematikájában hasonlít az előző kötetekhez. Itt is pár utcabeli hölgy jön össze valamilyen apropóból.
Ők mindnyájan özvegyek és közös Bálint napot szerveznek, ne kelljen egyedül lenniük. Nekik ez az ünnep a barátságról szól
Szereplők:
ANNE MARIE, a könyvesbolt tulajdonosa. Ő szervezi a Bálint napot. 15 évvel idősebb férjét szívrohamban vesztete el. Problémái vannak volt férje előző házsságából származó gyerekeivel.
LILLIE ÉS BARBIE, anya és lánya. Magánrepülőgépszerencsétlenségben vesztették egyszerre el férjeiket. Barbienek már 18 éves ikerfiai vannak.
ELISA BAUMANT már az előző kötetekből ismerjük. Könyvtáros. Férjével hosszú különélés után újból összeházasodik, de csak három közös év jut nekik.
Együtt állítják össze húsz kívánságból álló listájukat. Ezek a kívánságok egyszerűek, néha bohokásak, pl. esőben mezítláb táncolni, piros cowboycsízmát vásárolni. Egy szerető férfi vagy gyerek is szerepel a kívánságok között, melyek a könyv végére teljesülnek, de ez nem a vég, hanem egy új kezdete, el lehet kezdeni írni a következő listát.
Az új szereplők mellett találkozhatunk régi ismerősökkel is.
Írónő megint az hétköznapi emberekről és az ő vágyaikról ír. Könnyű velük azonosulni.
A könyv a reményről szól, kedves, időnként tréfás hangon, a reményről, hogy kívánságaink egyszer valóra válhatnak, csak hinni kell benne.
Értékelés: 10/10.

.

Nincsenek megjegyzések: