2009. január 18., vasárnap

Sidney Sheldon:Ashley három élete

Kissé félve kezdtem neki ennek a könyvnek. A fülszöveg alapján azt hittem megint egy teljesen kusza, összevissza elbeszélt történettel fogok találkozni. De tévedtem. A történet bonyolultsága ellenére nagyon könnyen olvasható, logikus történetvezetésű könyvhöz volt szerencsém.
Ahsley Patterson, Toni Prescott, Alette Peters... Három név, öt brutális gyilkosság. Ki tehette őket? És miért? Az öt férfi mindegyike kapcsolatban állt a három hölgy valamelyikével. A bizonyítékok azonban egy személyhez vezetnek csupán. Hogyan lehetséges ez?
Ashley Patterson egy máig vitatott betegségben szenved: többszörösen hasadt a személyisége. Két "vendég én" lakozik benne: Toni és Alette. Három teljesen különböző személyiség, három különböző születési hely, különböző akcentus, érdeklődési kör,stb.
Az ügyet egy fiatalember kapja. Be kell bizonyítania a tárgyaláson, hogy ez a betegség tényleg létezik, és a lány nem színészkedik...
Mi válthatta ki a lány személyiségének hasadását? A fiatal ügyvédnek sikerül megmentenie védencét a halálbüntetéstől? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphattok a könyv elolvasása után.

10/10 pontot adok, mert egyszerűen lebilincselő, olvasmányos, egyszóval JÓ volt!


1 megjegyzés:

Jemábel írta...

Konkrétan ezt a könyvét nem olvastam Sheldonnak, de a többit azt hiszem igen. Nem igazán olvasok ilyen műfajt, nem sznobságból, ( hisz őt is olvasom :) ) hanem időszűke kapcsán nem ez a fő kategória.
De Sidney Sheldon egyszerűen zseniális ebben a kategóriában. Minden műve 10 pontos volt nálam.