2008. október 25., szombat

Elizabeth Adler: Velem Velencében

Ez már a negyedik könyv, ami a kezembe került Elizabeth Adlertől. Két könyve (Toszkánai nyár + Ház Amalfin) nagyon megnyerte a tetszésem. Sajnos a harmadik, a Párizsi randevú nem tetszett. Mindenesetre nem adtam fel, és most újra nem csalódtam.
A történet két unokatestvér párhuzamos sorsáról szól. Mindketten a családjától megörökölt régiségboltot viszik tovább. Nem ismerik egymást, még sohasem találkoztak.
Lily Szung Sanghaj-ban él és vezeti a boltját. Szülei már korábban meghaltak, rokonai nincsenek. Egyetlen barátnője van, Mary-Lou Csen, akivel gyerekkoruk óta jó barátnők, ám Mary-Lou átveri barátnőjét, aki ezt egyáltalán nem is sejti.Lily a boltjában másolatokat árul legálisan külföldieknek. Emellett illegálisan foglalkozik valódi műkincsek felvásárlásával és továbbértékesítésével is. Két kapcsolata is van, akik gazdag vevőknek adják el az árut.
Precious Rafferty, azaz Preshy, Párizsban él és elhunyt szülei boltját, a Rafferty Antikvitást vezeti. Egyetlen rokona a Monte Carlo-ban egy barátnőjével, Mimivel élő nagynénje, G néni, azaz Grizelda néni.
Mindkét unokatestvér egymástól függetlenül éli életét, amíg egy ismeretlen öreg fel nem bukkan Lilynél egy császári ékszerrel, amit édesanyja lopott el annak idején a családjától. A nyakék felbukkanásával kezdetét veszi a végeláthatatlan hajsza a két szomszédos kontinens, Európa és Ázsia több városán keresztbe kasul, ill. a történet elején és végén Amerikába is ellátogat az egyik főszereplő.
A hajszába a két unokatestvéren, G nénin és Mimin, Preshy barátnőin, Sylvie-n és Daria-n, valamit Mary-Lou-n kívül bekapcsolódik egy kincsvadász, Bennett Jüan, aki már gyilkolt is és egy krimiíró, Sam Knight. A történet végére két szereplő meghal.
Sok repüléssel, kávé- és teaházzal, étteremmel, palotával és templommal lesz változatos a helyszínek egész sora.
Bővebben nem szeretném leírni a történet alakulását, csak annyit, hogy nagyon izgalmas, engem tényleg magával ragadott, nem lehetett letenni. Egy nap alatt kiolvastam.

Értékelésem: 10/10

Nincsenek megjegyzések: