2008. augusztus 30., szombat

Sophie Kinsella Diplomás konyhatündér

A szerző főhőse, Samantha ügyvéd, London egyik legnevesebb irodájában dolgozik. Minden vágya, hogy partner legyen itt. Ez a cél hatja át egész életét. Ebben az életfomában nőtt fel. Családját is csak a karrier érdekli. Születésnapjára nem érnek rá elmenni, de csekket küldenek és ajándékot, melyet asszisztensükkel vásároltatnak.
A kinevezése előtt Samantha rájön hogy súlyos hibát követett el, és 50 millió font kárt okozott.
Bepánikol, felül az első vonatra és egy kisvárosban száll le. Itt egy barátságos házaspárnál lesz tévedésből házvezetőnő. Mondani se kell, semmit sem ért a házimunkához. Kedvesen ügyetlenkedik. Tele öniróniával, humorral írja le az írónő a kétbalkezes tévedéseit. Végül beletanul a házvezetői munkába és a szerelem is rátalál. Megismer egy teljesen más életformát, ahol az emberek törődnek egymással, van magánélet, szabadidő.
Persze a végtelenségig nem lehet hazugságban élni, Samantha titka is kiderül.
Választás elé kerül, visszamegy a taposómalomba, elvesztve szerelmét, a szabadabb életét, vagy egy új életformát választ?
Hogy alakul további élete, erre a szerző választ nem ad. A sínek mindkét irányba mennek, még bármit csinálhat, bármi történhet, hiszem csak 29 éves.
Egy esős, szomorú délután érdemes leemelni a polcról ezt a könyvet, bájos humorával, könnyed stílusával vidám órákat szerez.
Értékelés: 10/10
Lejegyezte: Faragó Aranka


A könyv megjelent Kétbalkezes istennő címen is!

1 megjegyzés:

atrocius írta...

Olvastam és tetszett is