2008. augusztus 27., szerda

Luanne Rice: Érzelmek viharában


Amikor belekezdtem ebbe a könyvbe,azt hittem, egy újabb romantikus könyvet fogok olvasni. Egyet már olvastam az írónőtől, nem volt rossz,de nem is fogott meg különösebben. Ez a történet azonban más.

Dianne Robbins egyedül neveli Rett-szindrómás 12 éves kislányát Juliát. A férje, Tim, elhagyta,amikor kiderült,hogy a nő beteg gyermeket hord a szíve alatt. A történet tovább bonyolódik azzal,hogy Dianne még házassága előtt randizott Tim testvérével Alannel. Ő a helyi gyermekorvos,aki később Julia kezelőorvosa lesz. Tim azzal magyarázza családja elhagyását,hogy testvérük Neil súlyos betegségben gyermekként meghalt. Ez azonban nem magyarázat a rákhalász Tim viselkedésére. Dianne magára marad,és csak édesanyjára és Dr. Alan McIntosh barátságára számíthat. Senki nem tudja mennyi ideje van hátra Juliának. A kislány súlyos fogyatékos: nem tudja használni a karját és a lábait,nem tud beszélni. Csodálatra méltó az édesanya küzdeleme a gyermekéért. Elvetethette volna,intézetbe adhatná,de ő mindenkinél jobban szereti és gondoskodik róla. Közben tanúi lehetünk,ahogy kibontakozik a szerelem közte és Alan között. Én végig azon drukkoltam,nehogy Tim újra felbukkanjon és Dianne megbocsásson neki.

A történet ezzel még nem ér véget. Bekapcsolódik a család életébe a félárva Amy,aki szoros barátságot köt a beteg kislánnyal. Megismerhetjük az ő hányatott sorsát,és meglepődünk néha,hogy milyen bölcs tud lenni egy 12 éves kislány.

Ha be tudjátok szerezni a könyvet, olvassátok el. Nem egy átlagos romantikus történet fog elétek tárulni,hanem egy igazi család megható története.


Vélemény: 10/9

1 megjegyzés:

vilou írta...

húú ez nagyon jól hangzik!
És még a borítója is szééép (pirulós fejecske).